هفتمین نمایشگاه بین المللى پوشاک از تاریخ ۱۸ آذرماه ۱۳۹۸، در محل دائمى نمایشگاه بین المللى تهران، آغاز به کار نمود و تا ۲۲ آذرماه ادامه یافت.
گروه پژوهش انجمن طراحان لباس و پارچه ایران به سرپرستى على بلوچ و با حمایت مادی و معنوی انجمن، در تیرماه ۱۳۹۸ شروع به کار کرد. هدف اصلى این تیم، پیش بینى ترند سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۹) بودکه با استفاده از رنگ هاى پیشنهادى شرکت کالرو (Coloro) و با آنالیز دقیق اهداف، طرح ها و نقوش پارچه هاى چهار فشن شوى بزرگ جهان (نیویورک، لندن، پاریس و میلان) انجام شد و کتابى جامع با رویکرد چگونگى قرار گرفتن این رنگ ها در کنار یکدیگر، ارائه بهترین همنشینى و هارمونى رنگ ها، یافتن موقعیت آن ها در طبیعت و حفظ و حراست محیط زیست که از مهمترین اهداف پیش روى، براى تمامى جهانیان مى باشد، توسط ساجده جلال نژاد، گردآوری شد و در غرفه انجمن به نمایش در آمد.
سپس با الهام از تصاویر و اطلاعات جمع آورى شده، گروه طراحان پارچه طرح هایى با رنگ هاى مورد نظر و نقوش گل که برگفته از طبیعت بود، انجام دادند.
یکى از مهم ترین مشکلاتى که امروزه بشر با آن روبرو است، مسأله حمایت از محیط زیست مى باشد و ارائه راه کارهاى مناسبى که کمترین آسیب رسانى را در پى داشته باشد. در حیطه فشن یکى از بهترین روش هاى مورد بررسى این تیم، پیشنهادات متفاوت در زمینه مد پایدار بود و با این رویکرد، غرفه اى طراحى شد و همگى اعضاى تیم پژوهش، با شیوه هاى ذیل، طرح هایى براى رسیدن به این هدف ارائه کردند:
۱- استفاده از پروژکشن مپینگ که توسط محمد میرزادباغ ارائه شد و در این روش، به کمک تکنولوژى هاى نوین دنیاى گرافیک کامپیوترى، نرم افزارها و سخت افزارهاى توانمند، نقوش طراحى شده، بر روى اجسام سه بعدى منتقل می گردد، تا قبل از تولید انبوه پارچه، طرح، رنگ و نقش، توسط تیم طراحى مورد اصلاح و بهینه سازى قرار گیرد و کمترین آسیب و هزینه را براى محیط زیست داشته باشد.
۲- یکى دیگر از مواردى که مى تواند مصرف پارچه را در طراحى لباس کنترل کرده و میزان هدررفت را به حداقل ممکن برساند، استفاده از الگوهاى زیرو-ویست (Zero Waste) مى باشد که در این راستا، نمونه هایى توسط تیم تحقیق و پژوهش ارائه گردید.
۳- شناساندن مد پایدار به افراد بازدید کننده در نمایشگاه، از دیگر موارد مورد اهمیت براى این تیم بود که با ارائه اینستالیشن و توضیحاتى در کنار آن، توسط اعضای تیم صورت گرفت.
زمین اشباع
طراح اینستالیشن: فائزه بختی – طراح دوخت: فاطمه امینی
اشتهای سیریناپذیر بشر به پوشاک ارزان و مد سریع، در سراسر جهان، زمین را اشباع کرده است. آیا کره زمین، گنجایش این حجم از اشتیاق بشر را دارد!؟
انسان در بند انسان
طراح اینستالیشن: ساجده جلال نژاد
پیروی کورکورانه از مدهاى سریع منجر به تولید انبوه لباسهایی با کیفیت پایین و ارزان میشود. در پسِ این مصرفگرایی، حجم انبوهی از پسماند لباس باقی میماند که نابودی محیط زیست را سرعت میبخشد و در نهایت خود انسان را دربند میکشد.
لباسى فاخر براى نابودى زمین
طراح اینستالیشن: بهاره رقابى
پلاستیک، این دست ساز بشر، احاطه گر ذهن و جسم انسان، نابود کننده آب ها، حیوانات و محیط زیست
مقدار بسیار زیادى از پارچه هاى مورد استفاده در صنعت پوشاک، از الیاف مصنوعى و آسیب رسان به محیط زیست تهیه مى شوند و هر روزه حجم انبوهى از این منسوجات، راهى بازارهاى جهانى شده تا چشم زیبابین و ذهن زیبایى خواه مصرف کننده رادر تصرف خویش درآورد.
ولى دریغ و افسوس که نمى دانیم، چه جان هاى پرارزشى، در پس این لباس هاى فاخر نادیده گرفته شده و چه بسیار کارگران خردسالِ بى گناهى که به قیمت از دست دادن کودکیشان، براى تأمین حداقل سطح امکانات، مشغول به کار هستند تا لباس هایى پلاستیکى، ظاهر فریب و تکرارى تولید کنند.